Fietstocht KBO Elshout,65 km, datum: 13 september 2023

Op 13 september om 9.00 uur stonden 19 fietsers klaar bij d’n Elshof om te vertrekken voor een afstand van 65km richting het zuiden, via Haaren, Campina, Boxtel, Sint-Michielsgestel, Vught, Cromvoirt, Elshout.
Volgens onze favoriete weerapps, geen neerslag tot 17.00 uur, maar de kleur van de donkerblauwe wolken deed toch anders vermoeden. Op het einde van de dag hadden de weerapps het toch juist, geen regen. Extra beveiligd door veiligheidshesjes en een aantal met fietshelm fietsten we naar het zuiden via Drunen, Cromvoirt, Helvoirt naar Haaren, Kasteel Nemelaer, voor de eerste stop met koffie. Een foto voor het raam van het kasteel, een engelbewaarder, maar op de foto gezet, om ons te beschermen. Vervolgens via de Campina, Lennisheuvel naar het centrum van Boxtel voor onze lunchstop in een tuin, omringd door foto’s van het afgebroken ziekenhuis en klooster en mooie beelden van de staties (lijdensverhaal) uit het klooster.
De zon liet zich steeds meer zien door de bomen en de lucht klaarde helder blauw met af en toe een witte wolk. Na de lunch richting Sint-Michielsgestel voor een stop bij de oude kerktoren. Hier werd teruggeblikt op deze fietstocht, maar ook op de andere 2 langere tochten. Conclusie was “Moeten we in 2024 zeker op de activiteitenkalender van KBO zetten, maar ook eens polsen over een 2-daagse fietstocht, bv Kevelaer.” Daarna via Halder, Vught, Cromvoirt, Drunen terug naar Elshout. Voor menig fietser toch nog wegen en paden gereden, die ze niet kenden. Iedereen weer veilig thuis gekomen,  engelbewaarder van kasteel Nemelaer “dank je wel”.