Kbo Elshout op bezoek bij de lammetjes.

Alle wetenwaardigheden over schapen en hun wol. Dat is wat de leden van Kbo Elshout opgedaan hebben deze vrijdag 29 april tijdens hun bezoek bij Uilenstad Wol en schapen. Onderdeel van Wools of Holland. Eigenaar van dit bedrijf is Saskia Duives-Cahuzak. Samen met haar man Peter en een schaapherder in opleiding zorgen zij voor een kudde van 180 shetlandschapen, Leicesterlongwools, Kempisch heideschapen de Angorageiten.

Na ontvangst met koffie/thee werd door Saskia en de herder in opleiding verteld hoe het bedrijf in elkaar zat. Na het scheren gaat de wol naar een bedrijf waar het verder bewerkt wordt alwaar het als een knot wol weer terug komt naar Uilenstad. Ook wordt er wol van andere bedrijven verkocht maar alles uit eigen land. Zo komt komt de Kempenwol van de kuddes in de Brabantse natuur en uit de duinen van Noord-Holland. Apacawol komt van de kudden in Haaften en alle wol wordt met natuurlijke materialen geverfd. Zelfs van het restmateriaal wordt isolatie gemaakt voor de bouw. Helaas is dit vrij kostbaar.

Er werd aandachtig geluisterd door de dames en de heren en er werden volop vragen gesteld. Na al deze info was het tijd om de schapen en lammeren te bekijken. In kleine groepen met een gids naar de stallen waar ook nog genoeg te vertellen was over de schapen die er gestald stonden. In de “kraamkamers” kregen de moeders en hun kinderen volop belangstelling.