KBO Elshout heeft heerlijk gegeten
Asperges en Pinksteren

De ideale combinatie want wat is Pinksteren zonder het witte goud? Het is bijna een traditie bij KBO Elshout. Al weer een aantal jaren staan er asperges op het menu met het diner voor Pinksteren. Een aantal leden hadden er wel zin, zij schoven aan en lieten het zich goed smaken. Sommigen met een wijntje erbij en andere met water of frisdrank.

De tafels stonden al gedekt en de dames van Nosjuh’s catering waren druk doende om alles gereed te maken toen de eerste gasten binnen kwamen. Spoedig had iedereen een plaatsje en werd er volop gepraat. Na het welkom en het voorstellen van het cateringbedrijf werd de eerste gang geserveerd. Een mooie bordje gegarneerd met wat friseesla, een zalmbonbon, een broodje, kruidenboter en een heerlijk kopje goed gevulde gebonden aspergesoep. Iedereen liet het zich goed smaken en men was het erover eens dat, als de rest van het eten net zo goed was, zij een prima diner voorgeschoteld kregen.

Daarna volgde een goed gevuld bord met volop asperges met roomsaus, gekookte krieltjes, een plak beenham en een eitje. En ook dit bord was netjes opgemaakt. Menig dame had volop genoeg aan het volle bord want er moest ook nog ruimte overgehouden worden voor het toetje. En wie teveel had aan dat volle bord verwisselde het snel om met een buurman die nog wel iets erbij kon hebben.

En ook het bord met het toetje was een plaatje om te zien. Een dot slagroom, aardbeienmousse, ijs op Bastogne kruim en een glaasje met bavaroise met mangopuree. Een zoetje en een zuurtje dus. De dames van de catering kregen een verdiend applaus en na het kopje koffie kon iedereen voldaan weer naar huis. Was je er deze keer niet bij dan misschien een volgende keer want bij KBO Elshout is er een paar keer per jaar de gelegenheid om deel te nemen aan een diner of lunch.

En er is iedere maand wel iets te doen waar je aan mee kunt doen. Kijk maar eens op de website bij de activiteitenkalender.