Stenen schilderen met KBO Elshout

Creatieve en leuke middag voor de dames

 

Stenen schilderen, wat moet je je daar nu bij voorstellen? Een aantal dames liet zich door deze onwetendheid niet weerhouden om zich op te geven voor deze workshop. Want dat die zwervende steentjes inmiddels een hype aan het worden zijn weten veel mensen niet. Alleen was deze workshop niet voor een zwervend steentje maar voor een groter exemplaar om thuis een mooi plekje te geven.

Vrijdagmiddag 13.30 uur. Een aantal dames zat te wachten op uitleg van Annika van Rooij, om te horen wat ze konden en moesten doen met die twee mooie witte gladde stenen die ze voor zich hadden liggen. De “Steentjes van Annika” zijn bekend in Drunen. Er staat een mandje op het kerkhof met haar steentjes en die kun je pakken om op het graf te leggen. En dat het schilderen met stiften zou worden had men ook niet verwacht. De “oude” kleding en de schort was niet nodig.

Voor degene die zelf geen idee hadden wat er op die steen moest waren er volop voorbeelden voorradig. Eerst de ondergrond kleuren voor zover dat nodig was en terwijl die droogde kon men mooi nog een kopje koffie/thee drinken. Voor degene die niet zo handig waren werd het voorbeeld er door Annika op getekend en kon het inkleuren zelf gedaan worden. Er werden mooie exemplaren gemaakt die nog bewerkt werden met vernis zodat ze ook buiten konden liggen.

Spijt dat je deze workshop gemist hebt? Er komt in het najaar nog een tweede kans want degene die wel zo slim waren om deze te volgen vonden het zo leuk dat er gevraagd werd om een vervolg.Let dus goed op de nieuwsbrief of kijk op de website in de activiteitenkalender.