KBO Elshout terug in de tijd – Nostalgie uit de jeugdjaren

Maandagmiddag 11 maart waren een aantal leden te gast bij ER Classic Cars om het bedrijf en de auto’s in de showroom te bezichtigen. Classic Cars, de naam zegt het al, auto’s veelal uit de jaren 60-70 stonden te blinken in de showroom. Wat bij sommigen toch wel herinneringen naar boven bracht.

Na ontvangst met koffie werd door Vincent, zoon van de eigenaar, het “levensverhaal” van het bedrijf verteld. Soms met een kleine aanvulling van zijn moeder die eigenlijk de oprichtster van het bedrijf is. Zij was namelijk ooit begonnen met klassieke trouwauto’s te verhuren en van het een kwam het ander en was dit het begin van de verkoop van klassieke auto’s in 2008 vanuit Kaatsheuvel. Van Kaatsheuvel een verhuizing naar Dongenvaart. Daar stonden de auto’s op zes verschillende locaties wat niet handig was dus toen de mogelijkheid kwam om naar Waalwijk te verhuizen was de keus snel gemaakt. Nu was er plek om alle auto’s, zo’n 300 stuks, op één plaats te showen. Maar ook deze was al snel te klein dus is er nog een pand achter het huidige pand aangekocht en ook daar stonden nog 100 auto’s, klaar voor de verkoop.

Er waren ook snelle sportwagens maar de focus ligt, volgens Vincent, op de jaren 60-70. Per dag krijgt het bedrijf zo’n 60 auto’s aangeboden waarvan er misschien een paar overblijven die werkelijk interessant zijn om verder te bekijken. Na aankoop en als alles in orde is mag de auto naar de fotoplek waar hij 360 graden kan draaien voor de video-foto en zo dus aan alle kanten te bekijken is. Natuurlijk werd er van deze gelegenheid gebruik gemaakt om ook even een foto te maken van het gezelschap. De verkoop gaat voor een groot deel, ongeveer 85% online en de auto’s worden aangepast aan de eisen van het land waar de koper vandaan komt. De regels zijn namelijk niet in alle landen hetzelfde.

En dan is er ook een eigen werkplaats waar alles extra gecontroleerd wordt als de auto verkocht is en alvorens deze op transport gaat naar de nieuwe eigenaar. De auto moet technisch wel in orde zijn want een auto die verkocht is aan iemand in Dubai ga je niet even terug halen voor een reparatie. Het spuitwerk gebeurd niet in eigen huis maar is uitbesteed aan bedrijven in de omgeving. Na een rondje door de showroom en de werkplaats was er gelegenheid om nog eens zelf alles te bekijken, waar ook zeker wel gebruik van werd gemaakt. Voor sommigen was dit toch een herinnering aan de eerste auto want ook de Kever en de Eend stonden in de showroom. Broederlijk naast een Jaguar, een MG en een Mustang. En allen blinkend zowel van buiten als van binnen.

Heb je deze excursie nu gemist? Ga dan toch de activiteitenkalender op de website eens bekijken, want er staan nog meer leuke excursies in de planning.