Actieve dag voor KBO Elshout. Met maar liefst twee workshops op een dag. Elshouts Kerstdùrp en daar pasten deze workshops heel goed in .

In de ochtend was het tijd voor het maken van een kerststuk en in de middag voor een kerstkrans. Met maar liefst vijfentwintig personen was s-morgens de aftrap voor een mooi, groen kerststuk. Met wat hulp van twee experts ging ieder naar huis met iets wat gezien mocht worden. Aangezien ieder zijn eigen schaal, pot of mand bij zich had waren de resultaten ook heel verschillend. Er was een verscheidenheid aan groene dennentakken, takken met rode appeltjes, besjes en grijstinten. Ook was er de keus uit witte en rode rozen met gipskruid. En natuurlijk ontbraken de lichtjes, kaarsen en kerstballen niet. Menig bloemist zou jaloers geweest zijn op de mooie stukken die aan het eind van de ochtend klaar waren.

In de middag was er een heel andere workshop. Een kerstkrans maken met boterhamzakjes. Het viel voor sommige dames niet mee want de handen moesten redelijk soepel zijn om die zakjes om de strokrans te knopen. Maar na eerst een kopje koffie/thee met wat lekkers genuttigd te hebben werd er serieus aanstalten gemaakt om toch aan het eind van de middag de krans af te hebben. Een enkeling was dit ook gelukt. De anderen konden dit thuis verder af maken. De krans is in zijn eenvoud ook heel mooi maar nog mooier met een snoer lichtjes en wat rode accenten.

Dit waren de laatste workshops van 2022. Wil je weten wat er gepland staat voor 2023 kijk dan even op de website