KBO Elshout op bezoek bij een particulier museum. Verrassend, leuk, enig, geweldig. Dat waren de reacties op de collectie uit dit particuliere museum.

Er was veel te zien, ook al was het museum niet groot. De oldtimers oogsten veel jaloerse blikken, zeker bij de mannen en de dames zagen zich hier al in rond toeren op een mooie zondagmiddag.

Er was veel animo en dus was het bezoek over twee middagen verdeeld. Een verrassing, want bijna niemand wist dat er achter de muren van deze schuur een museum verstopt zat. De eigenaar had zijn eigen particuliere verzameling die de leden van KBO Elshout mochten bekijken. De  oldtimers,  Dodge, Mercedes  en de Studebaker uit 1938   blonken je tegemoet. Twee van deze oldtimers hebben zelfs een rol in een film gekregen die komend najaar uitgezonden wordt op tv.

De vele miniatuur auto’s brachten gesprekken op gang want welk jongen had nu geen dinky toy auto vroeger.

De mooie koets kwam uit het familie bezit van de vrouw des huizes. En in de mooie arrenslee zou de kerstman nog wel een ritje willen maken Achter ieder pronkstuk zat wel een verhaal.

Met de volledig ingerichte boerderij zou menig kind van nu graag willen spelen evenals met de mooie trapauto’s. En wie kent niet van vroeger de kar van de scharensliep? Pure nostalgie.

Kortom, je kwam hier ogen te kort bij deze mooie jeugdherinneringen.