Muziek doet wat met mensen.

En dat was maandagavond 15 november heel goed te zien bij de KBO leden die zich ingeschreven hadden voor de workshop Ukelele bespelen. Onder leiding van Menno van der Bruggen ( Ukeleleplein.nl) leerden zij de ins en outs van dit muziekinstrument. Dat het toch niet zo simpel was om te spelen was al snel duidelijk. Boven de zestig zijn de vingers zijn niet meer zo soepel maar het plezier was er niet minder om. De wil om te leren was er en voor het einde van de avond kon er toch een deuntje weg getokkeld worden. Het plezier was van de gezichten af te lezen en menig lachsalvo klonk door de zaal.

De avond werd afgesloten met een klein optreden van Menno met liedjes die iedereen mee kon zingen. En dat gebeurde uit volle borst. Muziek verbindt, aldus Menno en van muziek wordt je blij en vergeet je voor even je zorgen. Want tijdens het muziek maken gebeurd er iets in je hersenen en pieker je niet meer. Daarom vinden veel mensen steun bij muziek. En ik denk dat deze avond dat wel weer bewezen heeft.

Er zijn geen nieuwe talenten geboren en ook krijgt KBO Elshout geen eigen ukelele band maar waar de ukelele is daar is plezier en dat was ook hier weer een feit.