Tiffany bij KBO Elshout

Op 22 november was er voor de leden van KBO Elshout een workshop voor het maken van een engel in Tiffany glaskunst.De belangstelling was groot zodat er verdeeld moest worden over twee momenten, de middag en de avond.

Tiffany glaskunst, wie had ooit gedacht dat hier nog zoveel belangstelling voor zou zijn maar blijkbaar hadden de dames en de heer wel interesse in het maken van een waxinelichtje met engel of een hangende engel voor in de kerstboom.

Onder leiding van Franca van Drunen-Schaafstra met hulp van Diana van Bokhoven kon er gewerkt worden

Normaal gesproken begint zo’n cursus met het snijden en slijpen van het glas maar daar was in dit geval de tijd te kort voor zodat dat onderdeel al voorbewerkt was. Maar zelfs het glas bekleden met loodband viel ook niet mee. Het moet natuurlijk wel heel precies in het midden  zodat je bij het smelten met soldeertin ook aan beide zijden van het glas evenveel hebt zitten.

Maar met hulp van de dames is het helemaal goed gekomen en ging iedereen met een mooi werkstuk naar huis. Er waren zelfs verschillende reacties om de volledige cursus te gaan volgen.