KieKeBoe met KBO Elshout. Demonstratie  voor de leden en hun partners.

Al ruim zes jaar maken de 13 leden van fotoclub KieKeBoe, een onderdeel van KBO Elshout,  foto’s onder leiding van Anton van Tuijl. Wat ooit begon met mensen die een fotootje konden maken is nu uitgegroeid tot een club die allerlei kunsten uit haalt om de mooiste foto te laten zien. Eenmaal per maand komen ze samen om hun gemaakte foto’s te bespreken en om weer een nieuwe opdracht te ontvangen voor de komende maand.

De kunst om een prachtige foto te maken is nog niet zo eenvoudig, aldus Anton. Je hebt te maken met zichtlijnen en een onderwerp. Ook de compositie van het geheel is belangrijk. Zet ik mijn onderwerp in het midden, op de voorgrond of juist aan de zijkant.

En dat ze goed geluisterd hadden naar alle tips die ze kregen, was  goed te zien. Ze gaan soms heel ver voor die ene mooie foto. Zelfs plat op de weg gaan liggen voor net dat stukje  van de brug. Of lang wachten totdat het vogeltje zijn kopje uit het nestkastje steekt. Ja, je moet er wat voor over hebben.

Voor hun partners werd afgelopen zondag een demonstratie gegeven van 200 foto’s in verschillende onderwerpen en kleuren. Van zwart/wit, sepia, kleur, macro en spelen met kleur, achtergrond en kader. Kortom, geen verloren tijd deze cursus gezien de pracht van de foto’s.

Zou jij, als lid van KBO Elshout ook interesse hebben om deze cursus te gaan volgen? Laat het ons weten en wie weet starten we een tweede groep.